אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגת תפוחים ב-5 דקות

מתלבטים מה הכי יבוא לכם לנשנש בבוקר עם הקפה הראשון? חבל על הטרדה שלכם, אנחנו כבר החלטנו, ואם יורשה לנו - החלטנו טוב

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 18/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 209 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה

רבע כפית מלח

3 ביצים

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחים

100 גרם חמאה, מומסת

לטופינג:

3 תפוחי עץ בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

3 כפות סוכר חום בהיר

חצי כפית קינמון טחון

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2 מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.

3 בקערה שנייה טורפים את הביצים. מוסיפים את מיץ התפוחים והחמאה ומערבבים.

4 יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

5 מכינים את הטופינג: מערבבים בקערית את הסוכר וקינמון.

6 מפזרים מעל העיסה שבתבנית את קוביות התפוחים וזורים את התערובת של הסוכר והקינמון באופן שווה.

7 אופים בתנור החם כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

8 מצננים היטב. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.