עוגת תפוחים ב-5 דקות
מתלבטים מה הכי יבוא לכם לנשנש בבוקר עם הקפה הראשון? חבל על הטרדה שלכם, אנחנו כבר החלטנו, ואם יורשה לנו - החלטנו טוב
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
רבע כפית מלח
3 ביצים
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחים
100 גרם חמאה, מומסת
לטופינג:
3 תפוחי עץ בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
3 כפות סוכר חום בהיר
חצי כפית קינמון טחון
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים.
2 מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
3 בקערה שנייה טורפים את הביצים. מוסיפים את מיץ התפוחים והחמאה ומערבבים.
4 יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
5 מכינים את הטופינג: מערבבים בקערית את הסוכר וקינמון.
6 מפזרים מעל העיסה שבתבנית את קוביות התפוחים וזורים את התערובת של הסוכר והקינמון באופן שווה.
7 אופים בתנור החם כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
8 מצננים היטב. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.