רוטב עגבניות מנצח של שי-לי ליפא
קבלו את רוטב העגבניות היחיד שאתם צריכים אצלכם במטבח. הוא מתאים לשקשוקה, פיצה, פסטה, קציצות ואפילו לעוף. עם רוטב העגבניות הזה במקרר יש לכם תמיד ארוחה בהישג יד
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 22/10/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לחצי ליטר רוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק דק
2 שיני שום, קצוצות דק דק
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית גדושה סוכר
חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל, ומאדים כ-5 דקות עד לריכוך הבצל.
2 מוסיפים שום ומאדים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהשום מתחיל להתרכך.
3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וסוכר, מתבלים בפפריקה מתוקה או חריפה, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד לקבלת רוטב.
5 אם רוצים מרקם חלק – מרסקים את הרוטב במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול.
* הרוטב יישמר בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.