אוכל

רוטב עגבניות מנצח של שי-לי ליפא

קבלו את רוטב העגבניות היחיד שאתם צריכים אצלכם במטבח. הוא מתאים לשקשוקה, פיצה, פסטה, קציצות ואפילו לעוף. עם רוטב העגבניות הזה במקרר יש לכם תמיד ארוחה בהישג יד

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 22/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחצי ליטר רוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל קטן, קצוץ דק דק

2 שיני שום, קצוצות דק דק

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כף גדושה רסק עגבניות

1 כפית גדושה סוכר

חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל, ומאדים כ-5 דקות עד לריכוך הבצל.

2 מוסיפים שום ומאדים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהשום מתחיל להתרכך.

3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וסוכר, מתבלים בפפריקה מתוקה או חריפה, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4 מבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד לקבלת רוטב.

5 אם רוצים מרקם חלק – מרסקים את הרוטב במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול.

* הרוטב יישמר בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.