זיטי אפוי בניחוח איטלקי
פסטה, עגבניות, שמן זית, ריקוטה ומוצרלה: 5 מרכיבים - זה כל מה שצריך לזיטי מושלם שאפילו כרמלה סופרנו היתה מאמצת. שי-לי ליפא מגישה מתכון בסגנון איטלקי שמכינים ברבע שעה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם פסטה פנה
רבע כוס שמן זית
2 קופסאות (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה
2 שקיות (600 גרם) מוצרלה, מגוררת
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
להגשה
8 עלי בזיליקום, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה. מסננים היטב.
2 מחממים תנור על גריל ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
3 מעבירים את הפסטה המסוננת לקערה גדולה. יוצקים שמן זית ומערבבים.
4 בקערה אחרת מערבבים עגבניות, ריקוטה ושקית ושליש של מוצרלה (את שאר המוצרלה שומרים לציפוי). מוסיפים מלח ופלפל.
5 מאחדים את הפסטה עם תערובת הגבינות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים מעל את שארית המוצרלה.
6 אופים בחלקו העליון של התנור (על מצב גריל) 10-8 דקות עד שהמאפה זהוב. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.
הערות מערכת:
אנחנו מצאנו שעדיף לצלות את הזיטי עם כיסוי של נייר אלומיניום כ-40 דקות ב-180 מעלות, ואז עוד 10-15 דקות ללא כיסוי. בנוסף, מצאנו שתוספת של אורגנו טרי לתערובת מוסיפה המון.
אוהבים לבשל אוכל איטלקי? הנה מתכון לפיצה ביתית מושלמת