אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

זיטי אפוי בניחוח איטלקי

פסטה, עגבניות, שמן זית, ריקוטה ומוצרלה: 5 מרכיבים - זה כל מה שצריך לזיטי מושלם שאפילו כרמלה סופרנו היתה מאמצת. שי-לי ליפא מגישה מתכון בסגנון איטלקי שמכינים ברבע שעה

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 29/05/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פסטה פנה

רבע כוס שמן זית

2 קופסאות (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה

2 שקיות (600 גרם) מוצרלה, מגוררת

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

להגשה

8 עלי בזיליקום, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה. מסננים היטב.

2 מחממים תנור על גריל ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

3 מעבירים את הפסטה המסוננת לקערה גדולה. יוצקים שמן זית ומערבבים.

4 בקערה אחרת מערבבים עגבניות, ריקוטה ושקית ושליש של מוצרלה (את שאר המוצרלה שומרים לציפוי). מוסיפים מלח ופלפל.

5 מאחדים את הפסטה עם תערובת הגבינות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים מעל את שארית המוצרלה.

6 אופים בחלקו העליון של התנור (על מצב גריל) 10-8 דקות עד שהמאפה זהוב. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

הערות מערכת:

אנחנו מצאנו שעדיף לצלות את הזיטי עם כיסוי של נייר אלומיניום כ-40 דקות ב-180 מעלות, ואז עוד 10-15 דקות ללא כיסוי. בנוסף, מצאנו שתוספת של אורגנו טרי לתערובת מוסיפה המון. 

אוהבים לבשל אוכל איטלקי? הנה מתכון לפיצה ביתית מושלמת