צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן
לא תרגישו שהקמח חסר לכם: עוגת קוקוס, שוקולד צ'יפס ונגיעות תפוז נפלאה, מצוינת למי שנמנעים מגלוטן, מתאימה לפסח והכי חשוב - טעימה בטירוף
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 31/07/17
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית עגולה 24 ס"מ:
5 ביצים
קליפה מגוררת דק מתפוז אחד
חצי כוס (120 מ"ל) שמן חמניות או תירס
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
כוס ושליש (100 גרם) קוקוס טחון
חצי כוס (100 גרם) סוכר
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס
להגשה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
2 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים.
3 מוסיפים שקדים טחונים, קוקוס וסוכר ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קלות, רק כדי לפזר אותם בתערובת. יוצקים לתבנית ומחליקים.
4 אופים בתנור כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב. זורים אבקת סוכר ומגישים.
* העוגה תישמר מכוסה במקרר עד 4 ימים.