אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן

לא תרגישו שהקמח חסר לכם: עוגת קוקוס, שוקולד צ'יפס ונגיעות תפוז נפלאה, מצוינת למי שנמנעים מגלוטן, מתאימה לפסח והכי חשוב - טעימה בטירוף

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 31/07/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 172 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

5 ביצים

קליפה מגוררת דק מתפוז אחד

חצי כוס (120 מ"ל) שמן חמניות או תירס

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים

כוס ושליש (100 גרם) קוקוס טחון

חצי כוס (100 גרם) סוכר

שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס

להגשה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

2 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים.

3 מוסיפים שקדים טחונים, קוקוס וסוכר ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קלות, רק כדי לפזר אותם בתערובת. יוצקים לתבנית ומחליקים.

4 אופים בתנור כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

5 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב. זורים אבקת סוכר ומגישים.

* העוגה תישמר מכוסה במקרר עד 4 ימים.