טאקו עוף צבעוני ועסיסי
מתכון צבעוני וכייפי של שי-לי ליפא: חזה עוף קראנצ'י בחוץ אבל עסיסי בפנים, עטוף בטורטיי עם סלט קטן של בצל סגול וממרח אבוקדו קרמי. בקיצור, ארוחת צהריים קלילה ומושלמת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
8 טורטיות
לעוף
4 חזות עוף, פרוסים לשניצל
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
רבע כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
לתוספת בצל סגול
1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
לממרח אבוקדו
1 אבוקדו בינוני, בשל
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת וסוכר ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים. משהים כ-20 דקות.
2 מכינים את הבצל: מערבבים בקערה בצל סגול, שמן זית, מיץ לימון, מלח וסוכר. משהים 20-15 דקות עד שהבצל רך ומאבד מחריפותו.
3 מכינים את האבוקדו: מועכים בקערה את האבוקדו בעזרת מזלג, מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
4 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מניחים את העוף ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהוא זהוב ומוכן. פורסים לרצועות בעובי 2 ס"מ.
5 מורחים על כל טורטייה ממרח אבוקדו, מניחים רצועות חזה עוף, מפזרים מעל בצל סגול ומגלגלים.
** המתכון פורסם לראשונה ביולי 2017