אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט קוסקוס עם ירקות, צימוקים ואגוזים

שי-לי ליפא מכינה סלט שיכול לעבוד בכיף כארוחה מלאה או כתוספת מעניינת במיוחד. קוסקוס מלא, רצועות גזר ועוד המון תוספות כיפיות

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 09/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 שקית (350 גרם) קוסקוס מלא

חצי כוס צימוקים כהים

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

3 גזרים בינוניים

חצי כוס אגוזי פקאן, שבורים גס

1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים דק

2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), פרוסים לעיגולים דקים

לרוטב:

3 כפות שמן זית

קליפה מגוררת דק מחצי לימון

3 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ בלסמי

2 שיני שום, כתושות

1 כפית סילאן או סירופ מייפל

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה קוסקוס, צימוקים ושמן זית.

2 מוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 5 דקות.

3 בינתיים בעזרת קולפן ירקות "מגלפים" את הגזרים לרצועות דקיקות.

4 מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.

5 מוסיפים את הגזרים לקוסקוס החם ומערבבים היטב.

6 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט, מוסיפים אגוזים, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.