סלט קוסקוס עם ירקות, צימוקים ואגוזים
שי-לי ליפא מכינה סלט שיכול לעבוד בכיף כארוחה מלאה או כתוספת מעניינת במיוחד. קוסקוס מלא, רצועות גזר ועוד המון תוספות כיפיות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
1 שקית (350 גרם) קוסקוס מלא
חצי כוס צימוקים כהים
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
3 גזרים בינוניים
חצי כוס אגוזי פקאן, שבורים גס
1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים דק
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), פרוסים לעיגולים דקים
לרוטב:
3 כפות שמן זית
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום, כתושות
1 כפית סילאן או סירופ מייפל
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה קוסקוס, צימוקים ושמן זית.
2 מוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 5 דקות.
3 בינתיים בעזרת קולפן ירקות "מגלפים" את הגזרים לרצועות דקיקות.
4 מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.
5 מוסיפים את הגזרים לקוסקוס החם ומערבבים היטב.
6 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט, מוסיפים אגוזים, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.