ממרח נוטלה ביתי
שי-לי ליפא עם מתכון לנוטלה ביתית, טעימה ממש כמו זאת שקונים רק הרבה יותר בריאה. לקחנו
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 22/08/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לכוס וחצי נוטלה:
2 כוסות אגוזי לוז טבעיים, עם הקליפה (לא קלויים)
שליש כוס סירופ מייפל אמיתי
שליש כוס שמן קוקוס, בטמפרטורת החדר
שליש כוס אבקת קקאו
שליש כוס (40 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מפזרים את אגוזי הלוז בתבנית בשכבה אחת.
3 קולים בתנור החם 10-12 דקות עד שאגוזי הלוז זהובים. מצננים היטב.
4 מקלפים את האגוזים ומעבירים למעבד מזון.
5 טוחנים את האגוזים לאבקה.
6 מוסיפים את שאר החומרים ומרסקים כ-2 דקות עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.
7 אם הממרח סמיך מדי מוסיפים כף או שתיים של מים ומערבלים.
8 שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.