אוכל

ממרח נוטלה ביתי

שי-לי ליפא עם מתכון לנוטלה ביתית, טעימה ממש כמו זאת שקונים רק הרבה יותר בריאה. לקחנו

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 22/08/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכוס וחצי נוטלה:

2 כוסות אגוזי לוז טבעיים, עם הקליפה (לא קלויים)

שליש כוס סירופ מייפל אמיתי

שליש כוס שמן קוקוס, בטמפרטורת החדר

שליש כוס אבקת קקאו

שליש כוס (40 גרם) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מפזרים את אגוזי הלוז בתבנית בשכבה אחת.

3 קולים בתנור החם 10-12 דקות עד שאגוזי הלוז זהובים. מצננים היטב.

4 מקלפים את האגוזים ומעבירים למעבד מזון.

5 טוחנים את האגוזים לאבקה.

6 מוסיפים את שאר החומרים ומרסקים כ-2 דקות עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.

7 אם הממרח סמיך מדי מוסיפים כף או שתיים של מים ומערבלים.

8 שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.