צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
גאלט אגסים כפרי מהיר
אגסים אפויים ורכים, בצק פריך וחמאתי - והכל בקלי קלות ובמינימום עבודה. אנחנו כבר עם רגל אחת במטבח
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 27/09/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
3 כפות סוכר
רבע כפית מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
למלית:
שלושת רבעי כוס ריבה (משמש או תות)
4 אגסים, קלופים וחתוכים לעובי 1 ס"מ
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלסטיק קמח, סוכר ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק.
3 מרכיבים את הגאלט ואופים: מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי חצי ס"מ.
4 מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית התנור.
5 מורחים את הריבה על הבצק באופן שווה. משאירים שוליים של 4-3 ס"מ ללא ריבה.
6 מסדרים מעל את האגסים בצורה חופשית. מקפלים את הבצק על האגסים בקיפולים גסים כשהמרכז נותר ללא כיסוי.
7 אופים בתנור החם כ-25 דקות, עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.