אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

גאלט אגסים כפרי מהיר

אגסים אפויים ורכים, בצק פריך וחמאתי - והכל בקלי קלות ובמינימום עבודה. אנחנו כבר עם רגל אחת במטבח

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 27/09/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל

3 כפות סוכר

רבע כפית מלח

125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

למלית:

שלושת רבעי כוס ריבה (משמש או תות)

4 אגסים, קלופים וחתוכים לעובי 1 ס"מ

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלסטיק קמח, סוכר ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק.

3 מרכיבים את הגאלט ואופים: מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי חצי ס"מ.

4 מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית התנור.

>> מתכונים לארוחה המפסקת

>> מתכונים לשבירת הצום

5 מורחים את הריבה על הבצק באופן שווה. משאירים שוליים של 4-3 ס"מ ללא ריבה.

6 מסדרים מעל את האגסים בצורה חופשית. מקפלים את הבצק על האגסים בקיפולים גסים כשהמרכז נותר ללא כיסוי.

7 אופים בתנור החם כ-25 דקות, עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.