פסטה אלה נורמה
שי-לי ליפא עם מתכון לפסטה ברוטב מקורי במיוחד עם חצילים, זיתים, צלפים וגבינה בולגרית
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
1 חבילה (500 גרם) פסטה פנה
שליש כוס (80 מ"ל) שמן זית
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
3-2 שיני שום, קצוצות גס
חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ גס
14 זיתי קלמטה, מגולענים
2 כפות צלפים קטנים (לא חובה)
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
שני שליש כוס (160 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
שני שליש קופסה (160 גרם) בולגרית מסורתית, מפוררת גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה ומקפיצים קוביות חציל 5-4 דקות עד הזהבה.
2 מוסיפים שום, צ'ילי, זיתים וצלפים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים כ-10 דקות עד שנוצר מרקם של רוטב והטעמים מתמזגים. טועמים ומתבלים. אפשר להכין את הרוטב יומיים מראש ולשמור במקרר.
5 מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
6 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים.
7 מפזרים מעל בולגרית ופטרוזיליה ומגישים.