אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פסטה אלה נורמה

שי-לי ליפא עם מתכון לפסטה ברוטב מקורי במיוחד עם חצילים, זיתים, צלפים וגבינה בולגרית

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 13/08/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 חבילה (500 גרם) פסטה פנה

שליש כוס (80 מ"ל) שמן זית

1 חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

3-2 שיני שום, קצוצות גס

חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ גס

14 זיתי קלמטה, מגולענים

2 כפות צלפים קטנים (לא חובה)

1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

שני שליש כוס (160 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים

1 כפית שטוחה סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

שני שליש קופסה (160 גרם) בולגרית מסורתית, מפוררת גס

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה ומקפיצים קוביות חציל 5-4 דקות עד הזהבה.

2 מוסיפים שום, צ'ילי, זיתים וצלפים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).

3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4 מבשלים כ-10 דקות עד שנוצר מרקם של רוטב והטעמים מתמזגים. טועמים ומתבלים. אפשר להכין את הרוטב יומיים מראש ולשמור במקרר.

5 מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.

6 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים.

7 מפזרים מעל בולגרית ופטרוזיליה ומגישים.