גאלט זוקיני וגבינות
הנה ארוחת הערב הבאה שלכם: מאפה כפרי מבצק פריך במילוי של גבינות וזוקיני. כמו קיש, רק לוקח חצי מהזמן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק:
כוס ורבע (175 גרם) קמח רגיל
חצי כפית מלח
רבע כפית סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
3 זוקיני קטנים, פרוסים לעיגולים דקים בעובי חצי ס"מ
1 כף מלח גס
חצי קופסה (150 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה
100 גרם גבינת פקורינו, מגוררת גס
1 שן שום, כתושה
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
1 כף שמן זית
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
2 מוסיפים חלמון ומים ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק רך מדי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. אם לא - מרדדים מיד על נייר אפייה לעיגול בעובי חצי ס"מ.
3 מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית התנור ושומרים במקרר.
4 בינתיים מכינים את הזוקיני: מערבבים זוקיני וכף מלח גס בקערה ומשהים כ-15 דקות.
5 שוטפים את הזוקיני היטב, מסננים ומייבשים בנייר סופג.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מכינים את המלית, מרכיבים את הגאלט ואופים: מערבבים ריקוטה, פקורינו ושום בקערה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.
8 מורחים את מלית הגבינות על הבצק באופן שווה. משאירים שוליים של 5 ס"מ ללא מלית.
9 מסדרים את עיגולי הזוקיני בחפיפה במעגלים - כמו רעפים. מקפלים את הבצק על הזוקיני בקיפולים גסים כשהמרכז נותר ללא כיסוי.
10 מזלפים מעט שמן זית ומתבלים בפלפל שחור.
11 אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.