אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

כדורי בשר ושיבולת שועל ברוטב עגבניות

שי-לי ליפא עם מתכון לכדורי בשר ברוטב עגבניות שילדים יאהבו, עם תוספת של שיבולת שועל שמוסיפה גם בריאות וגם מרקם כיפי במיוחד

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 22/08/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 1.6 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון טרי

1 בצל קטן, קצוץ דק

חצי כוס פתיתי שיבולת שועל

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

שמן זית לטיגון

לרוטב:

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כוס (240 מ"ל) מים מינרלים או מסוננים

1 כפית גדושה סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר בינוני על אש בינונית ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

2 מכינים את הקציצות ומבשלים: מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות.

3 מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.

4 מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מכל תערובת הבשר כדורים בקוטר 4 ס"מ.

5 מחממים במחבת טפלון על להבה בינונית שמן זית בגובה 1 ס"מ. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות, ומוציאים לנייר סופג.

6 מוסיפים את הקציצות המטוגנות לסיר עם הרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנערים את הסיר בעדינות, כך שהקציצות יכוסו ברוטב לחלוטין (לא מערבבים, כדי שהקציצות לא יתפרקו).

7 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהקציצות מוכנות.

טיפ: מומלץ לא לוותר על טיגון הקציצות, הוא מעניק להן תוספת טעם שחבל לוותר עליה.