צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
ירכי עוף בתפוזים וצ'ילי מתוק
שי-לי ליפא מכינה מנה עיקרית ב-5 דקות עבודה: ירכיים של עוף ברוטב משגע של תפוזים וצ'ילי מתוק, שאי אפשר לעמוד בפניו
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 07/11/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
6 ירכי עוף טריות
מלח
פלפל שחור גרוס
3 ענפי תימין
לרוטב:
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס מיץ תפוזים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
להגשה:
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לעיגולים דקים
אופן ההכנה:
1 מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.
3 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.
4 מניחים את העוף בתבנית, יוצקים את הרוטב, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים מעל ענפי תימין.
4 צולים בתנור החם 40 דקות. הופכים את העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.
5 מפזרים בצל ירוק ומגישים.