אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

ירכי עוף בתפוזים וצ'ילי מתוק

שי-לי ליפא מכינה מנה עיקרית ב-5 דקות עבודה: ירכיים של עוף ברוטב משגע של תפוזים וצ'ילי מתוק, שאי אפשר לעמוד בפניו

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 07/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 ירכי עוף טריות

מלח

פלפל שחור גרוס

3 ענפי תימין

לרוטב:

רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק

רבע כוס מיץ תפוזים

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

להגשה:

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לעיגולים דקים

אופן ההכנה:

1 מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.

3 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.

4 מניחים את העוף בתבנית, יוצקים את הרוטב, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים מעל ענפי תימין.

4 צולים בתנור החם 40 דקות. הופכים את העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

5 מפזרים בצל ירוק ומגישים.