עוגת ביסקוויטים שוקולד
חולים על עוגות ביסקוויטים, לא משנה באיזו צורה - הניחו לפנינו תבנית של עוגת ביסקוויטים הגונה ונחפור בה בכפית עד שנשאיר תבנית נקייה. תודה לשי-לי ליפא שהלכה עם החשקים שלנו, והכינה לנו אחת בגרסה שוקולדית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לשכבת הביסקוויטים (תבנית בגודל 20*30 או 25*25 ס"מ)
1 חבילה קטנה (250 גרם) ביסקוויטים וניל
חצי כוס (120 מ"ל) חלב 3%
לקרם השוקולד:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי כוס (120 מ"ל) חלב 3%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת קקאו
3 כפות סוכר
להגשה:
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מכינים את קרם השוקולד: מקציפים בקערה גדולה שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת קקאו וסוכר 5-4 דקות, עד לקבלת קרם יציב. לא להקציף יותר מדי כי הקרם מתקשה מעט במקרר.
2 מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים בחלב שנייה מכל צד, ומסדרים בתבנית בשכבה אחת (במידת הצורך שוברים ביסקוויטים על מנת לרפד את כל התבנית).
3 יוצקים מעל חצי מהקרם ומורחים בשכבה אחידה.
4 מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל מורחים את שאר הקרם.
5 מכסים בניילון נצמד או ברדיד אלומיניום ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
6 מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.