קרמבל אגסים, תפוחים ופטל
אוהבים קרמבל אבל מודאגים מהכרס שמתחילה להשתפל? שי-לי ליפא מכינה קרמבל שהוא גם בריא, בזכות הפירות ושיבולת השועל, וגם טעים במיוחד - בזכות כל השאר. הקינוח שלכם לסופ"ש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
40 גרם חמאה
3 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
3 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
כוס וחצי פטל קפוא
שליש כוס סילאן
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
לקרמבל:
שלושת רבעי כוס (110 גרם) קמח רגיל
שלושת רבעי כוס (75 גרם) שיבולת שועל שלמה
חצי כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את הפירות: ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים אגסים ותפוחים ומטגנים כ-2 דקות, עד שהאגסים והתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים פטל, סילאן ומיץ לימון, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד האגסים והתפוחים רכים אך עדיין מוצקים.
3 מכינים את הקרמבל: מערבבים בקערה קמח, שיבולת שועל וסוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים רק עד לקבלת תערובת פירורית.
4 מרכיבים את המנה ואופים: מעבירים את הפירות יחד עם הנוזלים לתבנית, ומפזרים מעל את הקרמבל באופן שווה.
5 אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהקרמבל זהוב.