אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

קרמבל אגסים, תפוחים ופטל

אוהבים קרמבל אבל מודאגים מהכרס שמתחילה להשתפל? שי-לי ליפא מכינה קרמבל שהוא גם בריא, בזכות הפירות ושיבולת השועל, וגם טעים במיוחד - בזכות כל השאר. הקינוח שלכם לסופ"ש

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 22/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

40 גרם חמאה

3 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

3 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

כוס וחצי פטל קפוא

שליש כוס סילאן

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

לקרמבל:

שלושת רבעי כוס (110 גרם) קמח רגיל

שלושת רבעי כוס (75 גרם) שיבולת שועל שלמה

חצי כוס (100 גרם) סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את הפירות: ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים אגסים ותפוחים ומטגנים כ-2 דקות, עד שהאגסים והתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים פטל, סילאן ומיץ לימון, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד האגסים והתפוחים רכים אך עדיין מוצקים.

3 מכינים את הקרמבל: מערבבים בקערה קמח, שיבולת שועל וסוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים רק עד לקבלת תערובת פירורית.

4 מרכיבים את המנה ואופים: מעבירים את הפירות יחד עם הנוזלים לתבנית, ומפזרים מעל את הקרמבל באופן שווה.

5 אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהקרמבל זהוב.