אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בראוניז קלאסיים

שי-לי ליפא יודעת להכין את הבראוניז הכי טעימים שיש: שוקולדיים, עשירים, ועם קצת אגוזים בשביל הקראנץ'. אנחנו אימצנו

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 19/09/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 112 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בגודל 20*30 או 25*25 ס"מ:

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 כוס דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

שלושת רבעי כוס אגוזי מלך, שבורים גס

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים מעט את התבנית.

2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-5 דקות.

3 מוסיפים סוכר, ביצים ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל אגוזים באופן אחיד.

4 אופים 30-25 דקות עד שהשכבה העליונה מתכסה קרום ויציבה למגע (מרכז העוגה נותר מעט רוטט). מצננים היטב.

5 מפזרים אבקת סוכר, חותכים לקוביות ומגישים.