צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
בראוניז קלאסיים
שי-לי ליפא יודעת להכין את הבראוניז הכי טעימים שיש: שוקולדיים, עשירים, ועם קצת אגוזים בשביל הקראנץ'. אנחנו אימצנו
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 19/09/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בגודל 20*30 או 25*25 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
שלושת רבעי כוס אגוזי מלך, שבורים גס
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים מעט את התבנית.
2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-5 דקות.
3 מוסיפים סוכר, ביצים ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל אגוזים באופן אחיד.
4 אופים 30-25 דקות עד שהשכבה העליונה מתכסה קרום ויציבה למגע (מרכז העוגה נותר מעט רוטט). מצננים היטב.
5 מפזרים אבקת סוכר, חותכים לקוביות ומגישים.