ספרינג רולס ברוטב מושלם
הכי יפים שיש: שי-לי ליפא מכינה ספרינג רולס מהממים ביופיים, טעימים בטירוף, עמוסים בירקות וטובלים ברוטב מושלם. תתחילו לגלגל ותנו גם לילדים להתנסות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
10 דפי אורז
קערת מים קרים
למילוי
40 עלי נענע
חביתה מ-4 ביצים, חתוכה ל-10 רצועות
20 תרמילי שעועית ירוקה, חלוטים
1 מלפפון גדול, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים
1 גזר גדול, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים
1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות דקות
1 אבוקדו, חתוך לרצועות בעובי כחצי ס"מ
10 גבעולי עירית, חתוכים לחתיכות באורך 6 ס"מ
לרוטב
שליש כוס מיץ ליים או לימון
רבע כוס רוטב דגים
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס מים
1 כף גדושה סוכר חום בהיר
1 בצל שאלוט, קצוץ דק
1 שן שום, קצוצה דק
חצי פלפל צ'ילי, פרוס לעיגולים דקים
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המצרכים, עד שהסוכר נמס. משהים כ-15 דקות למיזוג טעמים.
2 מכינים את הרולים: מרטיבים מגבת ופורסים על משטח עבודה. טובלים דף אורז במים ומוציאים מיד. מניחים על המגבת הרטובה.
3 מסדרים על השליש העליון של דף האורז 4 עלי נענע, כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה). מעל עלי הנענע מסדרים מעט ירקות, עירית ורצועת חביתה. מקפלים את צידי דף האורז פנימה ומגלגלים לגליל הדוק.
4 מגישים את הרולים עם הרוטב.