אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

ספרינג רולס ברוטב מושלם

הכי יפים שיש: שי-לי ליפא מכינה ספרינג רולס מהממים ביופיים, טעימים בטירוף, עמוסים בירקות וטובלים ברוטב מושלם. תתחילו לגלגל ותנו גם לילדים להתנסות

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 26/06/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10 דפי אורז

קערת מים קרים

למילוי

40 עלי נענע

חביתה מ-4 ביצים, חתוכה ל-10 רצועות

20 תרמילי שעועית ירוקה, חלוטים

1 מלפפון גדול, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים

1 גזר גדול, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים

1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות דקות

1 אבוקדו, חתוך לרצועות בעובי כחצי ס"מ

10 גבעולי עירית, חתוכים לחתיכות באורך 6 ס"מ

לרוטב

שליש כוס מיץ ליים או לימון

רבע כוס רוטב דגים

רבע כוס רוטב סויה

רבע כוס מים

1 כף גדושה סוכר חום בהיר

1 בצל שאלוט, קצוץ דק

1 שן שום, קצוצה דק

חצי פלפל צ'ילי, פרוס לעיגולים דקים

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המצרכים, עד שהסוכר נמס. משהים כ-15 דקות למיזוג טעמים.

2 מכינים את הרולים: מרטיבים מגבת ופורסים על משטח עבודה. טובלים דף אורז במים ומוציאים מיד. מניחים על המגבת הרטובה.

3 מסדרים על השליש העליון של דף האורז 4 עלי נענע, כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה). מעל עלי הנענע מסדרים מעט ירקות, עירית ורצועת חביתה. מקפלים את צידי דף האורז פנימה ומגלגלים לגליל הדוק. 

4 מגישים את הרולים עם הרוטב.