נשיקות מרנג-שוקולד
איזה ילד לא אוהב נשיקות מרנג פריכות? שי-לי ליפא עם מתכון לנשיקות ביתיות עם טוויסט טעים במיוחד של שוקולד מומס
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 13/09/17
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4 חלבונים
רבע כפית מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מקציפים במיקסר חלבונים ומלח לקצף רך.
4 מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 4-3 דקות עד לקבלת קצף נוקשה.
5 ממיסים שוקולד בפולסים במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי).
6 יוצקים את השוקולד בזרם דק לתוך קערת הקצף במעט תנועות סיבוביות, בלי לערבב ממש, כך שיתקבלו פסי שוקולד בקצף.
7 מניחים 8 תלוליות גדולות מהקצף בתבנית לקבלת נשיקות גדולות.
8 אופים בתנור החם שעתיים.
9 מכבים את התנור ומשהים את הנשיקות בתוכו עוד שעתיים להתייבשות.
10 שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש.