צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פתיתים ולברק בסיר אחד
הילדים דורשים פתיתים, ואתם מתעקשים לתחוב פנימה משהו קצת יותר מכובד, שלא לומר מזין? הנה הפשרה המושלמת: בשבילם זה פתיתים, בשבילכם דג מאודה - וכולם שמחים
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 24/12/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל חצי ס"מ
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
2 כוסות פתיתים
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים רותחים
לדגים:
2 דגי לברק, מפולטים עם העור
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
רבעי לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר בינוני מעל להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
2 מוסיפים עגבניות וקליפת לימון ומאדים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
3 מוסיפים פתיתים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהפתיתים חמים ומצופים שמן.
4 מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מניחים מעל את הדגים כשהעור כלפי מטה. מזלפים על הדגים 3 כפות שמן זית ו-2 כפות מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל.
5 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-8 דקות עד שהפתיתים והדגים מוכנים.