אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פתיתים ולברק בסיר אחד

הילדים דורשים פתיתים, ואתם מתעקשים לתחוב פנימה משהו קצת יותר מכובד, שלא לומר מזין? הנה הפשרה המושלמת: בשבילם זה פתיתים, בשבילכם דג מאודה - וכולם שמחים

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 24/12/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

2 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל חצי ס"מ

קליפה מגוררת דק מחצי לימון

2 כוסות פתיתים

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות מים רותחים

לדגים:

2 דגי לברק, מפולטים עם העור

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

רבעי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר בינוני מעל להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.

2 מוסיפים עגבניות וקליפת לימון ומאדים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

3 מוסיפים פתיתים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהפתיתים חמים ומצופים שמן.

4 מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מניחים מעל את הדגים כשהעור כלפי מטה. מזלפים על הדגים 3 כפות שמן זית ו-2 כפות מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל.

5 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-8 דקות עד שהפתיתים והדגים מוכנים.