אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פאי רועים טבעוני

מצאנו את המתכון הטבעוני המושלם: כזה שכולם יהנו ממנו, צמחונים, טבעונים וקרניבורים. ותאמינו לנו, בתבנית הזו יש מספיק לכו-לם: שפע של ירקות ופירה מפנק על בסיס של שמן זית

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 03/07/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

רבע כוס שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ גס

4-3 שיני שום, קצוצות גס

2 גזרים בינוניים, מגוררים גס

2 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות בגודל חצי ס"מ

1 זוקיני גדול, מגורר גס

1 סלסילה (250 גרם) פטריות, קצוצות גס

2 כוסות אפונה קפואה

1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כפית שטוחה סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

לציפוי

6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ

כף מלח (לבישול)

2 כפות שמן זית

מעט אגוז מוסקט טרי, מגורר

מעט מלח (לתיבול)

פלפל שחור, גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הציפוי: מבשלים תפוחי אדמה במי מלח עד שהם רכים מאוד. מסננים היטב.

2 מועכים את תפוחי האדמה למחית (פירה). מוסיפים שמן זית, מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל ומערבבים.

3 מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות. מוסיפים זוקיני, פטריות, אפונה, עגבניות מרוסקות וסוכר, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 7-5 דקות נוספות. מומלץ לבחוש את תערובת הירקות מדי פעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה ומכבים את הלהבה.

4 מעבירים את מלית הירקות לתבנית אפייה, מכסים בפירה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהפאי זהוב.