פאי רועים טבעוני
מצאנו את המתכון הטבעוני המושלם: כזה שכולם יהנו ממנו, צמחונים, טבעונים וקרניבורים. ותאמינו לנו, בתבנית הזו יש מספיק לכו-לם: שפע של ירקות ופירה מפנק על בסיס של שמן זית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ גס
4-3 שיני שום, קצוצות גס
2 גזרים בינוניים, מגוררים גס
2 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות בגודל חצי ס"מ
1 זוקיני גדול, מגורר גס
1 סלסילה (250 גרם) פטריות, קצוצות גס
2 כוסות אפונה קפואה
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
לציפוי
6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
כף מלח (לבישול)
2 כפות שמן זית
מעט אגוז מוסקט טרי, מגורר
מעט מלח (לתיבול)
פלפל שחור, גרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הציפוי: מבשלים תפוחי אדמה במי מלח עד שהם רכים מאוד. מסננים היטב.
2 מועכים את תפוחי האדמה למחית (פירה). מוסיפים שמן זית, מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל ומערבבים.
3 מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות. מוסיפים זוקיני, פטריות, אפונה, עגבניות מרוסקות וסוכר, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 7-5 דקות נוספות. מומלץ לבחוש את תערובת הירקות מדי פעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה ומכבים את הלהבה.
4 מעבירים את מלית הירקות לתבנית אפייה, מכסים בפירה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהפאי זהוב.