צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
בורקס חצילים וגבינות משפחתי
את הבורקס הזה אפשר להכין עם הילדים. בעצם, למה שלא תשבו רגל על רגל ותניחו להם לתקתק בעצמם? לא צריך לחתוך, לקלות, לקרוץ או לקפל: פשוט ממלאים בחציל קלוי קנוי ובגבינות, מגלגלים ושולחים לתנור
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 29/05/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 בורקס גדולים:
ק"ג בצק עלים, מופשר
למלית
2 כוסות חציל, אפוי או קלוי, ללא קליפה (אפשר להשתמש במוצר מוכן, ללא תיבול)
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%
קליפה מגוררת מחצי לימון
200 גרם קשקבל, מגוררת גס
1 ביצה
2 שיני שום, כתושות
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
לציפוי
ביצה טרופה, בתוספת מעט מלח
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה את חומרי המלית.
3 פורשים בצק עלים על משטח עבודה וחוצים אותו לשניים. מרדדים כל חצי לעלה בעובי 3 מ"מ. מניחים חצי מהמלית בחלק התחתון של כל אחד מחלקי הבצק, לאורך הצלע הארוכה של המלבן. מקפלים את הקצוות כלפי פנים ומגלגלים. מותחים קצת את הרולדה כדי להאריך את הבורקס ומניחים על תבנית האפייה כשהתפר כלפי מטה.
4 חורצים חריצים בבצק, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים כ-30 דקות עד שהבורקס זהוב מאוד.