צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
סלמון בבלסמי ודבש
שי-לי ליפא עם מתכון לסלמון אפוי בבלסמי ודבש בפחות מ-5 דקות עבודה. רק מערבבים ושמים בתנור, ויש לכם מנה עיקרית מושלמת
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 13/08/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 פילטים של סלמון, במשקל 200 גרם כל אחד
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
4 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה דבש
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
1 שן שום כתושה
להגשה:
2 גבעולים של בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), פרוסים לעיגולים דקים
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הסלמון מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3 מניחים את הסלמון בתבנית תנור מצופה בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה.
4.מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. מורחים על הסלמון ומתבלים במלח גס ופלפל.
5 אופים בתנור החם 15-10 דקות עד שהסלמון מוכן.
6 מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.