אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מרק קרם תפוחי אדמה וכרישה

רבע שעה עבודה והמרק הקלאסי, המשביע והמנחם הזה על השולחן. תוסיפו סלט קטן ויש לכם ארוחה

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 01/01/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

רבע כוס שמן זית

2 גבעולי כרישה, פרוסים בעובי חצי ס"מ

6-4 שיני שום, קצוצות דק

6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 ליטר מים

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה

שליש כוס עירית קצוצה דק

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, כרישה ושום ומאדים 8-6 דקות. בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהכרישה והשום רכים.

2 מוסיפים תפוחי אדמה ומים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

3 טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מקשטים בעירית ומגישים.