צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
מרק קרם תפוחי אדמה וכרישה
רבע שעה עבודה והמרק הקלאסי, המשביע והמנחם הזה על השולחן. תוסיפו סלט קטן ויש לכם ארוחה
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 01/01/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
רבע כוס שמן זית
2 גבעולי כרישה, פרוסים בעובי חצי ס"מ
6-4 שיני שום, קצוצות דק
6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 ליטר מים
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
שליש כוס עירית קצוצה דק
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, כרישה ושום ומאדים 8-6 דקות. בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהכרישה והשום רכים.
2 מוסיפים תפוחי אדמה ומים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
3 טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מקשטים בעירית ומגישים.