אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פנקייק פרג-תפוז

של-לי ליפא מכינה פנקייק שיוצא מהקופסה, עם תוספת של מיץ תפוזים ופרג שהופכים אותו לטעים ומקורי במיוחד

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 04/09/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס ורבע (175 גרם) קמח רגיל

שליש כוס + כף (80 גרם) סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

1 ביצה גדולה

1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%

50 גרם חמאה רכה למריחה

קליפה מגוררת דק מחצי תפוז

2 כפות מיץ תפוזים

1 כף גדושה פרג שלם

קמצוץ מלח

לטיגון:

25 גרם חמאה רכה למריחה

להגשה:

סירופ מייפל או דבש

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה במעבד מזון.

2 מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, קליפת תפוז, מיץ תפוזים ופרג, ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה. ממתינים כ-5 דקות כדי שהתערובת תסמיך ותתייצב.

3 ממיסים מעט חמאה במחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית. בעזרת מצקת יוצקים כרבע כוס מן התערובת. כשמופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים כדקה נוספת.

4 ממשיכים את הטיגון עם שאר הבלילה.

5 מגישים חם עם סירופ מייפל או דבש.