צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פנקייק פרג-תפוז
של-לי ליפא מכינה פנקייק שיוצא מהקופסה, עם תוספת של מיץ תפוזים ופרג שהופכים אותו לטעים ומקורי במיוחד
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 04/09/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוס ורבע (175 גרם) קמח רגיל
שליש כוס + כף (80 גרם) סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1 ביצה גדולה
1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%
50 גרם חמאה רכה למריחה
קליפה מגוררת דק מחצי תפוז
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף גדושה פרג שלם
קמצוץ מלח
לטיגון:
25 גרם חמאה רכה למריחה
להגשה:
סירופ מייפל או דבש
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה במעבד מזון.
2 מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, קליפת תפוז, מיץ תפוזים ופרג, ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה. ממתינים כ-5 דקות כדי שהתערובת תסמיך ותתייצב.
3 ממיסים מעט חמאה במחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית. בעזרת מצקת יוצקים כרבע כוס מן התערובת. כשמופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
4 ממשיכים את הטיגון עם שאר הבלילה.
5 מגישים חם עם סירופ מייפל או דבש.