צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
חזה עוף פפיוט עם אספרגוס ולימון
ככה מכינים חזה עוף עסיסי: טריק מיוחד של אפייה בתנור עם עטיפה של נייר אפייה, ותשכחו מעוף יבשושי לנצח
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 07/08/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 חזות עוף שלמים, לא משוטחים לשניצל (2 פרפרים חצויים)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 צרור אספרגוס, ללא הרבע התחתון
1 לימון גדול, פרוס לעיגולים בעובי 3-2 מ"מ
לרוטב
5 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
2 שיני שום, קצוצות דק
רבע כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מוציאים את חזה העוף מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.
4 פורשים 4 ניירות אפייה, מניחים במרכז כל נייר רבע מכמות האפרגוס ומתבלים במלח ופלפל.
5 מניחים מעל האספרגוס את חזה העוף ומתבלים גם אותו במלח ופלפל.
6 יוצקים 2 כפות מהרוטב ומסדרים מעל 2 פרוסות לימון. סוגרים את הנייר למעטפה ומגלגלים בקצוות לחבילה אטומה.
7 אופים בתנור החם 20-15 דקות עד שהעוף מוכן.