אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית

עוגה שהיא עוגייה או עוגייה שהיא עוגה? תחליטו אתם, ועד שאתם מחליטים - ערבבו כמה מצרכים פשוטים ודחפו לתנור. לא תאמינו איזה שוס יחכה לכם כעבור 20 דקות

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 02/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ:

1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח רגיל

150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

שליש כוס (70 גרם) סוכר לבן

שליש כוס דחוסה (100 גרם) סוכר חום כהה

1 כפית תמצית וניל אמיתית

חצי כפית אבקת אפייה

מעט מלח

1 ביצה גדולה

שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.

>> כל המתכונים לסוכות

3 מוסיפים את פתיתי השוקולד צ'יפס ומערבלים כמה שניות עד שהם מתפזרים בתערובת. אוספים לכדור ומשטחים בתבנית.

4 אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהעוגייה זהובה אך עדיין מעט רכה (העוגייה מתקשה בקירור). מצננים היטב.

5 לפני ההגשה פורסים למשולשים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד שבוע.