צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית
עוגה שהיא עוגייה או עוגייה שהיא עוגה? תחליטו אתם, ועד שאתם מחליטים - ערבבו כמה מצרכים פשוטים ודחפו לתנור. לא תאמינו איזה שוס יחכה לכם כעבור 20 דקות
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 02/10/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ:
1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח רגיל
150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
שליש כוס (70 גרם) סוכר לבן
שליש כוס דחוסה (100 גרם) סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
חצי כפית אבקת אפייה
מעט מלח
1 ביצה גדולה
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
3 מוסיפים את פתיתי השוקולד צ'יפס ומערבלים כמה שניות עד שהם מתפזרים בתערובת. אוספים לכדור ומשטחים בתבנית.
4 אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהעוגייה זהובה אך עדיין מעט רכה (העוגייה מתקשה בקירור). מצננים היטב.
5 לפני ההגשה פורסים למשולשים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד שבוע.