אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

תבשיל קינואה אדומה ופטריות

גם אם אתם לא מחסידי הקינואה, תאמינו לשי-לי ליפא כשהיא משדכת לה פטריות. מבחינתנו אגב, סיר כזה סוגר לחלוטין את פינת ארוחת הערב בכל יום חול, כולל טאפר יום למחרת לעבודה. כיף לא?

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 25/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

1 סלסילת (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות בעובי חצי ס"מ

1 שקית (20 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות בכוס מים רותחים

קליפה מגוררת דק מ-1 לימון

3 כוסות קינואה אדומה

3 וחצי כוסות מים מינרליים או מסוננים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

להגשה:

חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה גס

רבעי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר בינוני על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ובצל ומקפיצים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל מתחיל להתרכך.

2 מוסיפים את הפטריות הטריות ומקפיצים על להבה גבוהה עוד דקה.

3 מוסיפים קליפת לימון וקינואה ומערבבים.

4 מוסיפים את הפטריות המיובשות עם נוזל ההשריה ו-3 וחצי כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

5 מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25-20 דקות עד שהקינואה מוכנה. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

6 מגישים עם רבעי לימון.