תבשיל קינואה אדומה ופטריות
גם אם אתם לא מחסידי הקינואה, תאמינו לשי-לי ליפא כשהיא משדכת לה פטריות. מבחינתנו אגב, סיר כזה סוגר לחלוטין את פינת ארוחת הערב בכל יום חול, כולל טאפר יום למחרת לעבודה. כיף לא?
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 סלסילת (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות בעובי חצי ס"מ
1 שקית (20 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות בכוס מים רותחים
קליפה מגוררת דק מ-1 לימון
3 כוסות קינואה אדומה
3 וחצי כוסות מים מינרליים או מסוננים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
רבעי לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר בינוני על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ובצל ומקפיצים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל מתחיל להתרכך.
2 מוסיפים את הפטריות הטריות ומקפיצים על להבה גבוהה עוד דקה.
3 מוסיפים קליפת לימון וקינואה ומערבבים.
4 מוסיפים את הפטריות המיובשות עם נוזל ההשריה ו-3 וחצי כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5 מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25-20 דקות עד שהקינואה מוכנה. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול.
6 מגישים עם רבעי לימון.