אוכל

ממרח חומוס ביתי

שי-לי ליפא מוכיחה שזה ממש ממש פשוט, והאמת? עם כזה חומוס אין שום סיבה לצאת מהבית

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 09/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כוסות גרגירי חומוס מיובשים, מושרים בקערה עם מים למשך הלילה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כוס טחינה גולמית משובחת

רבע כוס מיץ לימון

2 כפות שמן זית

2-1 שיני שום כתושות

רבע כפית כמון

מלח

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הגרגירים המושרים במים, מסננים ומעבירים לסיר.

2 מכסים בשפע מים, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומביאים לרתיחה.

3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים וחצי-שלוש שעות עד שהגרגירים רכים מאוד, כמעט מתפוררים. מצננים כרבע שעה.

4 בעזרת כף מחוררת מעבירים את גרגירי החומוס המבושלים והחמימים למעבד מזון (שומרים את מי הבישול להכנת הממרח).

5 מוסיפים טחינה, שליש כוס מי בישול, מיץ לימון, שמן זית, שום, כמון ומלח וטוחנים למרקם כמעט חלק. אם החומוס סמיך מדי מוסיפים עוד מעט ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.

6 שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.