ממרח חומוס ביתי
שי-לי ליפא מוכיחה שזה ממש ממש פשוט, והאמת? עם כזה חומוס אין שום סיבה לצאת מהבית
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 09/10/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
2 כוסות גרגירי חומוס מיובשים, מושרים בקערה עם מים למשך הלילה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כוס טחינה גולמית משובחת
רבע כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
2-1 שיני שום כתושות
רבע כפית כמון
מלח
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הגרגירים המושרים במים, מסננים ומעבירים לסיר.
2 מכסים בשפע מים, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים וחצי-שלוש שעות עד שהגרגירים רכים מאוד, כמעט מתפוררים. מצננים כרבע שעה.
4 בעזרת כף מחוררת מעבירים את גרגירי החומוס המבושלים והחמימים למעבד מזון (שומרים את מי הבישול להכנת הממרח).
5 מוסיפים טחינה, שליש כוס מי בישול, מיץ לימון, שמן זית, שום, כמון ומלח וטוחנים למרקם כמעט חלק. אם החומוס סמיך מדי מוסיפים עוד מעט ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.
6 שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.