אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

חטיפי גרנולה ביתיים

מתכון לחטיפי גרנולה בריאים שקל להכין בבית וכיף לנשנש בכל פעם שקצת רעבים (שזה בעצם תמיד)

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 22/08/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בגודל 20X30:

כוס ושליש (120 גרם) שיבולת שועל

שני שליש כוס (90 גרם) קמח מלא

100 גרם קוקוס טחון

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

שליש כוס גרעיני דלעת, לא קלויים

שליש כוס שוקולד צ'יפס

שליש כוס משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ

2 כפות שומשום

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

שליש כוס (80 מ"ל) דבש

רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה שיבולת שועל, קמח, קוקוס, אבקת אפייה, גרעיני דלעת, שוקולד צ'יפס, משמשים ושומשום.

3 מחממים בסיר קטן חמאה, דבש וסוכר תוך כדי בחישה עד שהחמאה נמסה ומביאים לסף רתיחה. יוצקים על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ומשטחים.

4 אופים בתנור החם 25-30 דקות עד להזהבה.

5 מצננים היטב ורק אז חותכים לריבועים או מלבנים. שומרים בכלי אטום עד שבוע.