צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
חטיפי גרנולה ביתיים
מתכון לחטיפי גרנולה בריאים שקל להכין בבית וכיף לנשנש בכל פעם שקצת רעבים (שזה בעצם תמיד)
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 22/08/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בגודל 20X30:
כוס ושליש (120 גרם) שיבולת שועל
שני שליש כוס (90 גרם) קמח מלא
100 גרם קוקוס טחון
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
שליש כוס גרעיני דלעת, לא קלויים
שליש כוס שוקולד צ'יפס
שליש כוס משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
2 כפות שומשום
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
שליש כוס (80 מ"ל) דבש
רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה שיבולת שועל, קמח, קוקוס, אבקת אפייה, גרעיני דלעת, שוקולד צ'יפס, משמשים ושומשום.
3 מחממים בסיר קטן חמאה, דבש וסוכר תוך כדי בחישה עד שהחמאה נמסה ומביאים לסף רתיחה. יוצקים על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ומשטחים.
4 אופים בתנור החם 25-30 דקות עד להזהבה.
5 מצננים היטב ורק אז חותכים לריבועים או מלבנים. שומרים בכלי אטום עד שבוע.