אוכל

צ'אטני סלק

שי-לי ליפא מכינה צ'אטני סלק כל כך טעים שאפשר להוסיף אותו לכל מנה, והוא יהפוך אותה לכוכבת

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 03/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

שלושת רבעי כוס חומץ בן יין אדום

שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר

2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ דק

קליפה מגוררת דק מלימון אחד

1 כף דבש

1 כפית גרגירי כוסברה

חצי עד 1 כפית שבבי צ'ילי (לפי הטעם)

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בסיר בינוני את כל החומרים ומביאים לרתיחה.

2 מבשלים 60-50 דקות ללא כיסוי על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלק רך והנוזלים הסמיכו והצטמצמו. מצננים היטב.

3 שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.