צ'אטני סלק
שי-לי ליפא מכינה צ'אטני סלק כל כך טעים שאפשר להוסיף אותו לכל מנה, והוא יהפוך אותה לכוכבת
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 03/10/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
2 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
שלושת רבעי כוס חומץ בן יין אדום
שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר
2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ דק
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
1 כף דבש
1 כפית גרגירי כוסברה
חצי עד 1 כפית שבבי צ'ילי (לפי הטעם)
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים בסיר בינוני את כל החומרים ומביאים לרתיחה.
2 מבשלים 60-50 דקות ללא כיסוי על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלק רך והנוזלים הסמיכו והצטמצמו. מצננים היטב.
3 שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.