ריזוטו בטטה פטנט
האמת? גם לנו לא תמיד יש כוח להכין ריזוטו מאפס, ולכן - קבלו מתכון לריזוטו עם בטטה שמכינים ממש בקלות ובסיר אחד. האורחים שלכם יעופו, ואתם לא חייבים לגלות להם כמה קל היה להכין את זה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
40 גרם חמאה
1 בצל גדול, קצוץ גס
5-4 שיני שום, קצוצות גס
עלים מ-3 גבעולי תימין
2 כוסות קוביות בטטה בגודל 1 ס"מ
2 כוסות אורז עגול לריזוטו (ארבוריו)
מלח
פלפל שחור גרוס
שליש כוס יין לבן יבש
1 שקית (20 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות בליטר מים רותחים
להוספה אחרי האפייה:
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
חצי שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן
להגשה:
שליש כוס עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים חמאה בסיר רחב ושטוח (כזה שיכול להיכנס לתנור) על להבה בינונית. מוסיפים בצל, שום ותימין, ומאדים כ-5 דקות תוך בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
3 מוסיפים בטטה ומקפיצים כ-3 דקות תוך בחישה מדי פעם, עד שהבטטה מתחילה להתרכך.
4 מוסיפים אורז, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה בחמאה. מוסיפים יין לבן ומבשלים כדקה תוך כדי בחישה עד שהיין מצטמצם.
5 מוסיפים לאורז את הפטריות המיובשות ומי ההשריה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
6 אופים כ-25 דקות עד שהאורז הופך לאל דנטה (בתחתית הסיר יישארו מעט נוזלים וזה בסדר, הם ייספגו באורז תוך כדי ערבוב). מוסיפים חמאה ופתיתי פרמזן ומערבבים. משהים לדקה כדי שהטעמים יתמזגו והנוזלים ייספגו.
7 מפזרים עירית ומגישים.