אוכל

פופקורן מתוק

אל תקראו לילדים (הם כבר יבואו לבד): זה הדבר הבא, ובכלל לא ברור לנו איך זה שאין לנו צנצנת כזאת לפנינו ממש עכשיו

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 24/07/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם גרעיני תירס יבשים

1 כף שמן קנולה

75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

רבע כוס דבש

רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.

2 מחממים סיר גדול ורחב (עדיף עם מכסה זכוכית) על להבה בינונית. מוסיפים שמן קנולה וגרעיני תירס ומכסים.

3 מנערים את הסיר מדי פעם. הפופקורן מוכן כשקולות הפצפוץ דועכים. מכבים את הלהבה, מעבירים לקערה גדולה ומצננים היטב.

4 מחממים בסיר קטן את השוקולד, החמאה, הדבש והמלח תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים.

5 יוצקים את תערובת השוקולד על הפופקורן ומערבבים היטב.

6 מפזרים את הפופקורן בתבנית ואופים בתנור החם כ-25 דקות, כדי לייבש את הפופקורן ולהחזיר לו את הפריכות. מצננים היטב.

* שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.