אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

שקשוקה כל טוב

נמאס מהשילוש עגבניות-פלפל-ביצים? שי-לי ליפא מציעה מתכון לשקשוקה מפנקת במיוחד, שתוסיף לכם המון צבע וטעם לחיים

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 27/09/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

3-2 שיני שום, קצוצות דק

1 סלסילת פטריות, פרוסות לעובי חצי ס"מ

חצי כפית כמון

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כוס מים מינרליים או מסוננים

3 כוסות גרגרי חומוס מוקפאים

מלח

פלפל שחור גרוס

6 ביצים

להגשה:

שליש קופסה (80 גרם) גבינה בולגרית מסורתית, מפוררת גס

8 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת גדולה או סיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.

2 מוסיפים פטריות, מתבלים בכמון ומקפיצים כ-3 דקות עד שהפטריות מתחילות להתרכך.

3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וגרגרי חומוס, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4 מבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות ללא כיסוי תוך בחישה מדי פעם, עד שגרגירי החומוס רכים. טועמים ומתקנים תיבול.

5 יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

6 מפזרים מעל גבינה בולגרית ועלי בזיליקום ומגישים.