צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
טורטייה דה פטטאס
נמאס לכם מחביתות רגילות? קצתם בחביתות הירק שהשתלטו על המדינה? אז הנה שי-לי ליפא עם מתכון לטורטייה דה פטטאס: הגרסה הספרדית לפריטטה עם תפוחי אדמה, שגם הילדים וגם והגדולים יאהבו ברמות
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 31/08/17
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
רבע כוס שמן זית
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 בצל בינוני, קצוץ גס
7 ביצים גדולות (L)
חצי כוס גבינת מנצ'גו, מגוררת דק
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ותפוחי האדמה, ומטגנים כ-7-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב.
3 מוסיפים בצל וממשיכים לטגן עוד כ-6-5 דקות תוך כדי בחישה שהבצל מתחיל להזהיב ותפוחי האדמה מתרככים מעט.
4 טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את גבינת המנצ'גו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומבשלים כ-3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
5 מעבירים את המחבת לתנור החם ואופים כ-15 דקות עד שהטורטייה זהובה.