אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

טורטייה דה פטטאס

נמאס לכם מחביתות רגילות? קצתם בחביתות הירק שהשתלטו על המדינה? אז הנה שי-לי ליפא עם מתכון לטורטייה דה פטטאס: הגרסה הספרדית לפריטטה עם תפוחי אדמה, שגם הילדים וגם והגדולים יאהבו ברמות

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 31/08/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

רבע כוס שמן זית

5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 בצל בינוני, קצוץ גס

7 ביצים גדולות (L)

חצי כוס גבינת מנצ'גו, מגוררת דק

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ותפוחי האדמה, ומטגנים כ-7-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב.

3 מוסיפים בצל וממשיכים לטגן עוד כ-6-5 דקות תוך כדי בחישה שהבצל מתחיל להזהיב ותפוחי האדמה מתרככים מעט.

4 טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את גבינת המנצ'גו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומבשלים כ-3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.

5 מעבירים את המחבת לתנור החם ואופים כ-15 דקות עד שהטורטייה זהובה.