אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט בורגול עם פלפלים וגבינה בולגרית

ארוחה מלאה, בריאה וטעימה במרחק חצי שעה מכם: סלט בורגול עם המון תוספות כיפיות כמו פלפלים כבושים, תפוחי עץ, גבינה בולגרית ואגוזי פקאן

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 19/09/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות בורגול גס

4 פלפלים כבושים, חתוכים לרצועות דקות

2 תפוחי עץ בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 כוס עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה, נענע) קצוצים דק

2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), פרוסים לעיגולים דקים

חצי קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית מסורתית, מפוררת גס

חצי כוס אגוזי פקאן, שבורים גס

לרוטב:

שליש כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון

קליפה מגוררת דק מחצי לימון

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית גדושה דבש

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול בשפע מים רותחים 20-15 דקות עד שהוא מתרכך. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

2 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.

3 יוצקים את הרוטב על הבורגול, מוסיפים פלפלים, תפוחי עץ, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. מפזרים מעל גבינת פטה ואגוזים. טועמים ומתקנים תיבול.