צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
סלט בורגול עם פלפלים וגבינה בולגרית
ארוחה מלאה, בריאה וטעימה במרחק חצי שעה מכם: סלט בורגול עם המון תוספות כיפיות כמו פלפלים כבושים, תפוחי עץ, גבינה בולגרית ואגוזי פקאן
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 19/09/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות בורגול גס
4 פלפלים כבושים, חתוכים לרצועות דקות
2 תפוחי עץ בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כוס עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה, נענע) קצוצים דק
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), פרוסים לעיגולים דקים
חצי קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית מסורתית, מפוררת גס
חצי כוס אגוזי פקאן, שבורים גס
לרוטב:
שליש כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית גדושה דבש
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול בשפע מים רותחים 20-15 דקות עד שהוא מתרכך. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
2 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.
3 יוצקים את הרוטב על הבורגול, מוסיפים פלפלים, תפוחי עץ, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. מפזרים מעל גבינת פטה ואגוזים. טועמים ומתקנים תיבול.