פלפלים ממולאים אורז ועדשים
סיר שלם של פלפלים ממולאים, כולה ב-50 שקלים, בלי יותר מדי עבודה ובלי בשר בכלל. מנה מלאה כל טוב עם רוטב מיוחד ששווה לאמץ לחיים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
6 פלפלים בינוניים, מנוקים וריקים מגרעינים
למלית
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות דק
שלושת רבעי כוס אורז בסמטי
שלושת רבעי כוס עדשים שחורות
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
לרוטב
5 כוסות מים רותחים
חצי כוס ממרח עגבניות מיובשות
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפות פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1 מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים אורז ועדשים ומטגנים כדקה, תוך כדי בחישה.
2 מכינים את הרוטב: מערבבים מים וממרח עגבניות בסיר רחב, שיכול להכיל את כל הפלפלים. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה.
3 יוצקים מחצית מכמות הרוטב לתערובת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהנוזלים נספגים באורז ובעדשים. מכבים את הלהבה ומוסיפים פטרוזיליה.
4 ממלאים את הפלפלים במלית עד כשלושה רבעים מגובהם. מסדרים את הפלפלים בסיר עם הרוטב, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שהאורז והעדשים מוכנים.