אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פלפלים ממולאים אורז ועדשים

סיר שלם של פלפלים ממולאים, כולה ב-50 שקלים, בלי יותר מדי עבודה ובלי בשר בכלל. מנה מלאה כל טוב עם רוטב מיוחד ששווה לאמץ לחיים

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 19/06/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 212 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 פלפלים בינוניים, מנוקים וריקים מגרעינים

למלית

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

4 שיני שום, קצוצות דק

שלושת רבעי כוס אורז בסמטי

שלושת רבעי כוס עדשים שחורות

חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה גס

לרוטב

 5 כוסות מים רותחים

חצי כוס ממרח עגבניות מיובשות

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים אורז ועדשים ומטגנים כדקה, תוך כדי בחישה.

2 מכינים את הרוטב: מערבבים מים וממרח עגבניות בסיר רחב, שיכול להכיל את כל הפלפלים. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה.

3 יוצקים מחצית מכמות הרוטב לתערובת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהנוזלים נספגים באורז ובעדשים. מכבים את הלהבה ומוסיפים פטרוזיליה.

4 ממלאים את הפלפלים במלית עד כשלושה רבעים מגובהם. מסדרים את הפלפלים בסיר עם הרוטב, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שהאורז והעדשים מוכנים.