אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוף בלימון ואורגנו עם בטטות

חיפשתם ארוחה שלמה שמכינים בכמה דקות? בבקשה: שי-לי ליפא מכינה עוף בתנור עם רוטב מדליק של לימון ואורגנו, עם פלחי בטטות שסופגים את כל הטוב הזה והופכים לתוספת מושלמת

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 08/09/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 עוף שלם טרי במשקל קילו וחצי

חצי לימון

שליש כוס שמן זית

2 כפיות גדושות אורגנו מיובש

מלח גס

פלפל שחור גרוס

3 בטטות בינוניות, חתוכות לאורכן לרבעים או לשישיות

לסיום האפייה:

רבע כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליה מניחים נייר אפייה.

3 מניחים בתוך העוף חצי לימון. מורחים את העור ברבע כוס שמן זית ובכפית אורגנו ומתבלים במלח ופלפל. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט.

4 מסדרים את הבטטות בתבנית. יוצקים את שאר שמן הזית (כ-2 כפות), מוסיפים כפית אורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מניחים את העוף על הבטטות כשהחזה כלפי מעלה.

5 צולים בתנור החם 30 דקות, הופכים וצולים עוד 30 דקות.

6 מוציאים את העוף מהתנור, יוצקים מיץ לימון ומחזירים לכ-20 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

טיפ: למה מתחילים את האפייה כשחזה העוף כלפי מעלה ומסיימים את האפייה כשהחזה כלפי מטה? החזה הוא החלק שהכי מתייבש בעוף; כשהוא נמצא למטה בחלק האחרון של הצלייה כל הנוזלים מתנקזים אליו – וכך הוא יוצא הכי עסיסי.