עוף בלימון ואורגנו עם בטטות
חיפשתם ארוחה שלמה שמכינים בכמה דקות? בבקשה: שי-לי ליפא מכינה עוף בתנור עם רוטב מדליק של לימון ואורגנו, עם פלחי בטטות שסופגים את כל הטוב הזה והופכים לתוספת מושלמת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1 עוף שלם טרי במשקל קילו וחצי
חצי לימון
שליש כוס שמן זית
2 כפיות גדושות אורגנו מיובש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 בטטות בינוניות, חתוכות לאורכן לרבעים או לשישיות
לסיום האפייה:
רבע כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליה מניחים נייר אפייה.
3 מניחים בתוך העוף חצי לימון. מורחים את העור ברבע כוס שמן זית ובכפית אורגנו ומתבלים במלח ופלפל. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט.
4 מסדרים את הבטטות בתבנית. יוצקים את שאר שמן הזית (כ-2 כפות), מוסיפים כפית אורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מניחים את העוף על הבטטות כשהחזה כלפי מעלה.
5 צולים בתנור החם 30 דקות, הופכים וצולים עוד 30 דקות.
6 מוציאים את העוף מהתנור, יוצקים מיץ לימון ומחזירים לכ-20 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.
טיפ: למה מתחילים את האפייה כשחזה העוף כלפי מעלה ומסיימים את האפייה כשהחזה כלפי מטה? החזה הוא החלק שהכי מתייבש בעוף; כשהוא נמצא למטה בחלק האחרון של הצלייה כל הנוזלים מתנקזים אליו – וכך הוא יוצא הכי עסיסי.