בניצה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
בניצה גבינות|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בניצה (מאפה בלקני עם עלי פילו וגבינות)

המרכיבים (לתבנית בגודל 20*30 ס"מ ודפנות בגובה 5 ס"מ):

1 חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשרים לילה במקרר (או עלי יופקה, אם יש)

למלית:
3 ביצים
שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) חלב
חצי קופסה (120 גרם) גבינה בולגרית 16%, מפוררת גס
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' 3%
מלח
פלפל שחור גרוס

לציפוי:
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את המלית: טורפים ביצים וחלב בקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

3. מרכיבים את המאפה ואופים: מקמטים 5 עלי פילו או יופקה ומסדרים בתבנית, כך שכל תחתית התבנית מכוסה. יוצקים מעליהם מחצית מן המלית.

4. חוזרים על הפעולה עם 5 עלים מקומטים נוספים ושאר המלית.

5. מכסים את המאפה ב-2 עלי פילו לא מקומטים ודוחסים את שולי הבצק לתוך התבנית.

6. יוצקים חלב ומפזרים קוביות חמאה באופן שווה.

7. אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה זהוב.

בניצה עוף בלימון ואורגנו עם בטטות (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
עוף בלימון ואורגנו עם בטטות|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוף בלימון ואורגנו עם בטטות

המרכיבים (6-4 מנות):
1 עוף שלם טרי במשקל קילו וחצי
חצי לימון
שליש כוס שמן זית
2 כפיות גדושות אורגנו מיובש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 בטטות בינוניות, חתוכות לאורכן לרבעים או לשישיות

לסיום האפייה:
רבע כוס מיץ לימון

אופן ההכנה: 

1. מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליה מניחים נייר אפייה.

3. מניחים בתוך העוף חצי לימון. מורחים את העור ברבע כוס שמן זית ובכפית אורגנו ומתבלים במלח ופלפל. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט.

4. מסדרים את הבטטות בתבנית. יוצקים את שאר שמן הזית (כ-2 כפות), מוסיפים כפית אורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מניחים את העוף על הבטטות כשהחזה כלפי מעלה.

5. צולים בתנור החם 30 דקות, הופכים וצולים עוד 30 דקות.

6. מוציאים את העוף מהתנור, יוצקים מיץ לימון ומחזירים לכ-20 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

טיפ: למה מתחילים את האפייה כשחזה העוף כלפי מעלה ומסיימים את האפייה כשהחזה כלפי מטה? החזה הוא החלק שהכי מתייבש בעוף; כשהוא נמצא למטה בחלק האחרון של הצלייה כל הנוזלים מתנקזים אליו – וכך הוא יוצא הכי עסיסי.

פנקייק פרג-תפוז (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פנקייק פרג-תפוז|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פנקייק פרג-תפוז

המרכיבים (כ-15 פנקייקס קטנים):
כוס ורבע (175 גרם) קמח רגיל
שליש כוס + כף (80 גרם) סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1 ביצה גדולה
1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%
50 גרם חמאה רכה למריחה
קליפה מגוררת דק מחצי תפוז
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף גדושה פרג שלם
קמצוץ מלח

לטיגון:
25 גרם חמאה רכה למריחה

להגשה:
סירופ מייפל או דבש

אופן ההכנה: 

1. מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה במעבד מזון.

2. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, קליפת תפוז, מיץ תפוזים ופרג, ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה. ממתינים כ-5 דקות כדי שהתערובת תסמיך ותתייצב.

3. ממיסים מעט חמאה במחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית. בעזרת מצקת יוצקים כרבע כוס מן התערובת. כשמופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים כדקה נוספת.

4. ממשיכים את הטיגון עם שאר הבלילה.

5. מגישים חם עם סירופ מייפל או דבש.

אייס קפה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
אייס קפה|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

אייס קפה

המרכיבים (4-2 מנות):
אספרסו כפול (או 2 כפיות קפה נמס מומסות בשליש כוס מים רותחים)
5-4 כפיות סוכר
1 כפית אבקת קקאו
1 כוס חלב 3%
40 קוביות קרח

אופן ההכנה:

1. מוסיפים לאספרסו סוכר ואבקת קקאו ומערבבים עד להמסה. מעבירים לבלנדר, מוסיפים חלב וקרח ומרסקים עד לקבלת אייס קפה.

רוטב טריאקי

המרכיבים (לחצי כוס טריאקי):
שליש כוס רוטב סויה
רבע כוס מירין
2 כפות סאקה או יין לבן יבש
3-2 שיני שום, כתושות
2 כפות סוכר חום כהה
1 כף שמן קנולה
1 כפית שמן שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים.

2. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.