חזה עוף פפיוט עם אספרגוס ולימון  (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
חזה עוף פפיוט עם אספרגוס ולימון|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

חזה עוף פפיוט עם אספרגוס ולימון

המרכיבים (ל-4 מנות):
4 חזות עוף שלמים, לא משוטחים לשניצל (2 פרפרים חצויים)
1 צרור אספרגוס, ללא הרבע התחתון
מלח
פלפל שחור גרוס
1 לימון גדול, פרוס לעיגולים בעובי 3-2 מ"מ

לרוטב:
5 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
2 שיני שום, קצוצות דק
רבע כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מוציאים את חזה העוף מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.

4. פורשים על השיש או על שולחן 4 ניירות אפייה, מניחים במרכז כל נייר רבע מכמות האספרגוס ומתבלים במלח ופלפל.

5. מניחים על האספרגוס את חזה העוף ומתבלים גם אותו במלח ופלפל.

6. יוצקים 2 כפות מהרוטב על כל חזה עוף ומסדרים מעל 2 פרוסות לימון. סוגרים את הנייר למעטפה ומגלגלים בקצוות לחבילה אטומה.

7. אופים בתנור החם 20-15 דקות עד שהעוף מוכן.

 

גאלט זוקיני וגבינות (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
גאלט זוקיני וגבינות|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

גאלט זוקיני וגבינות

המרכיבים (ל-6 מנות):

לבצק:
כוס ורבע (175 גרם) קמח רגיל
חצי כפית מלח
רבע כפית סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
2 כפות מים קרים

למלית:
3 זוקיני קטנים, פרוסים לעיגולים דקים בעובי חצי ס"מ
1 כף מלח גס
חצי קופסה (150 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה
100 גרם גבינת פקורינו, מגוררת גס
1 שן שום, כתושה
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח
פלפל שחור גרוס

לציפוי:
1 כף שמן זית
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית.

2. מוסיפים חלמון ומים ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק רך מדי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. אם לא - מרדדים מיד על נייר אפייה לעיגול בעובי חצי ס"מ.

3. מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית התנור ושומרים במקרר.

4. בינתיים מכינים את הזוקיני: מערבבים זוקיני וכף מלח גס בקערה ומשהים כ-15 דקות.

5. שוטפים את הזוקיני היטב, מסננים ומייבשים בנייר סופג.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

7. מכינים את המלית, מרכיבים את הגאלט ואופים: מערבבים ריקוטה, פקורינו ושום בקערה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.

8. מורחים את מלית הגבינות על הבצק באופן שווה. משאירים שוליים של 5 ס"מ ללא מלית.

9. מסדרים את עיגולי הזוקיני בחפיפה במעגלים - כמו רעפים. מקפלים את הבצק על הזוקיני בקיפולים גסים כשהמרכז נותר ללא כיסוי.

10. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים בפלפל שחור.

11. אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.

פינה קולדה וירג׳ין  (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פינה קולדה וירג׳ין|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פינה קולדה וירג'ין

המרכיבים (ל-4-2 מנות):
2 בננות בשלות, חתוכות לרבעים
חצי כוס אננס משומר
חצי כוס מיץ אננס (מנוזל האננס המשומר)
1 כוס חלב קוקוס
10 קוביות קרח

אופן ההכנה:

1. מרסקים בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת משקה סמיך וחלק. יוצקים לכוסות ומגישים.

בננה פודינג (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
בננה פודינג|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בננה פודינג

המרכיבים (ל-10-8 מנות):
לבסיס הקרם:
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
כוס וחצי מים רותחים
1 פחית (400 גרם) חלב ממותק

לקרם:
3 מכלים (750 סה"כ) שמנת מתוקה

לפודינג:
4 בננות בשלות, חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס"מ
1 חבילה קטנה (250 גרם) ביסקוויטים

לקישוט:
חצי בננה, חתוכה לפרוסות בעובי חצי ס"מ

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס הקרם: מעבירים את האינסטנט פודינג לקערת המיקסר, יוצקים מים רותחים ומערבבים. מוסיפים חלב ממותק ומערבלים במיקסר כ-2 דקות.

2. מעבירים את התערובת לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות ועדיף ללילה.

3. מסיימים את הכנת הקרם: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה עם הבסיס לקרם 4-3 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד.

4. מרכיבים את הפודינג: מרטיבים את הביסקוויטים במעט מים. מניחים כרבע מכמות הבננות בכלי זכוכית יפה. שוברים כ-רבע מכמות הביסקוויטים, מפזרים על הבננות ויוצקים כרבע מהקרם.

5. חוזרים על הפעולה: רבע מכמות הבננות, רבע מכמות הביסקוויטים ורבע מכמות הקרם. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות (משאירים מעט ביסקוויטים ופרוסות בננה לטופינג).

6. מפזרים על הקרם מעט ביסקוויטים ופרוסות בננה ומעבירים למקרר ל-4 שעות התייצבות לפחות.


שקדים ואגוזים מתובלים

המצרכים (ל-3 כוסות):
2 כפות שמן זית
כוס וחצי שקדים טבעיים, עם הקליפה (לא קלויים)
כוס וחצי אגוזי פקאן טבעיים (לא קלויים)
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 כפית גדושה שבבי צ'ילי
1 כפית גדושה מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה.

2. מוסיפים שמן זית, שקדים ואגוזים ומטגנים דקה-שתיים, תוך כדי בחישה, עד להזהבה קלה. נזהרים לא לשרוף.

3. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים מייפל, צ'ילי ומלח ומטגנים עוד כדקה-שתיים, תוך כדי בחישה, עד שהשקדים והאגוזים מצופים בתערובת ומזהיבים יותר. מצננים היטב.

4. שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.