עוף בבלסמי ומייפל עם בצלים מזוגגים

המצרכים ל-6-4 מנות:
1 עוף טרי במשקל 2 ק"ג
3 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
מלח
פלפל שחור גרוס
6-5 ענפי תימין

לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות מים
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מניחים את הבצלים בתבנית ומתבלים במלח ופלפל.

4. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. מורחים את העוף ברוטב, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על הבצלים. מפזרים מעל את ענפי התימין.

5. צולים בתנור החם 40 דקות. מערבבים את הבצלים, הופכים את העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

עוגת תפוחים ב-5 דקות (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
עוגת תפוחים ב-5 דקות|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגת תפוחים ב-5 דקות

המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לעוגה:
כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
רבע כפית מלח
3 ביצים
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחים
100 גרם חמאה, מומסת

לטופינג:
3 תפוחי עץ בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
3 כפות סוכר חום בהיר
חצי כפית קינמון טחון

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2. מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.

3. בקערה שנייה טורפים את הביצים. מוסיפים את מיץ התפוחים והחמאה ומערבבים.

4. יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

5. מכינים את הטופינג: מערבבים בקערית את הסוכר וקינמון.

6. מפזרים מעל העיסה שבתבנית את קוביות התפוחים וזורים את התערובת של הסוכר והקינמון באופן שווה.

7. אופים בתנור החם כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

8. מצננים היטב. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

פילאף אורז, גזר, בצל ועשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פילאף אורז, גזר, בצל ועשבי תיבול|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פילאף אורז, גזר, בצל ועשבי תיבול

המצרכים ל-6 מנות:
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 גזרים בינוניים, מגוררים גס
2 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן היטב
1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים דק
חצי כוס צנוברים קלויים
3 וחצי כוסות מים מינרליים או מסוננים, רותחים
1 כפית שטוחה קינמון טחון
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וגזר ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והגזר מתחילים להתרכך.

2. מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד שהאורז חם ומצופה שמן.

3. מוסיפים עשבי תיבול, צנוברים ומים רותחים, מתבלים בקינמון, במלח ובפלפל השחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.

5. מכבים את האש, מערבבים את האורז ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

שייק ירוק בריא (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
שייק ירוק בריא|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

שייק ירוק בריא

החומרים ל-4-2 מנות:
2 בננות בשלות, חתוכות לרבעים
2 תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לקוביות
1 אגס בינוני, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות
1 קיווי בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
שליש כוס כוסברה קצוצה גס
1 כוס חלב שקדים
1 כף סילאן או דבש
10 קוביות קרח

אופן ההכנה:

מרסקים בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת משקה סמיך וחלק. יוצקים לכוסות ומגישים.

רוטב עגבניות מנצח (שמתאים לפסטה, פיצה, שקשוקה, קציצות בשר, עוף או דגים ועוד)

החומרים לחצי ליטר רוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן ,קצוץ דק דק
2 שיני שום, קצוצות דק דק
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית גדושה סוכר
חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך.

2. מוסיפים שום ומאדים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהשום מתחיל להתרכך.

3. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וסוכר, מתבלים בפפריקה מתוקה או חריפה, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. מבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד לקבלת רוטב.

5. אם רוצים מרקם חלק – מרסקים את הרוטב במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול.

* הרוטב יישמר בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.