סלמון בבלסמי ודבש
המרכיבים (ל-4 מנות):
4 פילטים של סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
4 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה דבש
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
1 שן שום כתושה
להגשה:
2 גבעולים בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), פרוסים לעיגולים דקים
1. מוציאים את הסלמון מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מסדרים את הסלמון בתבנית התנור כשהעור כלפי מטה.
4.מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. מורחים על הסלמון ומתבלים במלח גס ופלפל.
5. אופים בתנור החם 15-10 דקות, עד שהסלמון מוכן.
6. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.
פסטה אלה נורמה
המרכיבים (ל-6-4 מנות):
1 חבילה (500 גרם) פסטה פנה
שליש כוס (80 מ"ל) שמן זית
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
3-2 שיני שום, קצוצות גס
חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ גס
14 זיתי קלמטה, מגולענים
2 כפות צלפים קטנים (לא חובה)
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
שני שליש כוס (160 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
שני שליש קופסה (160 גרם) בולגרית מסורתית, מפוררת גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה ומקפיצים קוביות חציל 5-4 דקות עד הזהבה.
2. מוסיפים שום, צ'ילי, זיתים וצלפים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
3. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים כ-10 דקות עד שנוצר מרקם של רוטב והטעמים מתמזגים. טועמים ומתבלים. אפשר להכין את הרוטב יומיים מראש ולשמור במקרר.
5. מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
6. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים.
7. מפזרים מעל בולגרית ופטרוזיליה ומגישים.
משקה בריאות מלפפון-מלון
המרכיבים (ל-2 מנות):
2 מלפפונים בינוניים, חתוכים לרבעים
3 כוסות קוביות מלון ירוק
6 קוביות קרח
להגשה:
2 פרוסות מלפפון עגולות
אופן ההכנה:
1. סוחטים במסחטת מיצים את המלפפונים והמלון. יוצקים לכוסות, מוסיפים קרח, מקשטים בעיגולי מלפפון ומגישים.
עוגת ביסקוויטים-שוקולד
המרכיבים (לתבנית בגודל 20*30 או 25*25 ס"מ):
לשכבת הביסקוויטים:
1 חבילה קטנה (250 גרם) ביסקוויטים וניל
חצי כוס (120 מ"ל) חלב 3%
לקרם השוקולד:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי כוס (120 מ"ל) חלב 3%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת קקאו
3 כפות סוכר
להגשה:
אבקת קקאו
1. מכינים את קרם השוקולד: מקציפים בקערה גדולה שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת קקאו וסוכר 5-4 דקות, עד לקבלת קרם יציב. לא להקציף יותר מדי כי הקרם מתקשה מעט במקרר.
2. מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים בחלב שנייה מכל צד, ומסדרים בתבנית בשכבה אחת (במידת הצורך שוברים ביסקוויטים על מנת לרפד את כל התבנית).
3. יוצקים מעל חצי מהקרם ומורחים בשכבה אחידה.
4. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל מורחים את שאר הקרם.
5. מכסים בניילון נצמד או ברדיד אלומיניום ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
6. מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.
זיתים מתובלים
המרכיבים (ל-2 כוסות זיתים מתובלים):
1 כוס זיתים ירוקים גדולים דפוקים
1 כוס זיתי קלמטה
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף מיץ לימון
1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס לעיגולים דקים
2 שיני שום, פרוסות לעיגולים דקים
חצי לימון, חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ (עם הקליפה)
1 כפית מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים. משהים לפחות שעתיים למיזוג טעמים.
2. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע. מגישים בטמפרטורת החדר.