עוגת כרוב במילוי אורז ובשר

המצרכים (לסיר בקוטר 25 ס"מ):

15 עלי כרוב גדולים, חלוטים במים רותחים כ-4 דקות ומסוננים

למלית:
רבע כוס שמן זית, לטיגון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
קליפה מגוררת דק מלימון שלם
2 כוסות אורז בסמטי
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי ק"ג בשר בקר טחון טרי

לבישול:
1 ליטר מים
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מכינים את המלית: מטגנים את בצל בשמן זית כ-5 דקות במחבת גדולה. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים.

2. מוסיפים את האורז למחבת ומתבלים במלח ובפלפל.

3. מוסיפים את הבשר לתערובת האורז, מפוררים אותו באמצעות כף גדולה וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה עד שהבשר משנה את צבעו.

4. מרפדים סיר בעלי הכרוב החלוטים, כך שהעלים גולשים מעבר לשולי הסיר. יוצקים את המלית לסיר, משטחים ומניחים 2 עלי כרוב נוספים כך שיכסו את המלית היטב.

5. יוצקים מים, מיץ לימון ושמן זית, כך שיכסו את פני עוגת הכרוב. מתבלים במלח ובפלפל. מניחים צלחת שקוטרה קטן מקוטרו של הסיר, כדי שתהווה מעין משקולת ותמנע את היפרדות עלי הכרוב.

6. מרתיחים את התבשיל על להבה גבוהה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה.

7. מכבים את הלהבה, מניחים לתבשיל להצטנן כרבע שעה, והופכים את עוגת הכרוב על צלחת הגשה.

תפוחי אדמה צלויים בחרדל (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
תפוחי אדמה צלויים בחרדל|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
תפוחי אדמה צלויים בחרדל

המצרכים (ל-6 מנות):
8 תפוחי אדמה, חתוכים ל-6 פלחים
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב:
שליש כוס חרדל דיז'ון גרגירים
רבע כוס שמן זית
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום, כתושות
1 כפית גדושה אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה גדולה את מרכיבי הרוטב. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.

3. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בשכבה אחת, ומתבלים במלח ובפלפל.

4. אופים כ-50-45 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים.

עוגת פירות הפוכה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
עוגת פירות הפוכה|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
עוגת פירות הפוכה של קיץ

המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ):

לבסיס הפירות:
25 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
רבע כוס דחוסה (50 גרם) סוכר חום כהה
10-8 משמשים או שזיפים, חצויים ומגולענים

לתערובת העוגה:
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
כוס ורבע (175 גרם) קמח תופח
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את בסיס הפירות: משמנים בחמאה את נייר האפייה, מפזרים שכבה אחידה של סוכר ומסדרים את הפירות בצפיפות על מצע הסוכר והחמאה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.

3. מכינים את תערובת העוגה: מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וממשיכים לערבל. 

4. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין קמח ושמנת חמוצה ומערבלים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את התערובת על הפירות. אופים 55-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת לתבנית, כיוון שהסוכר והחמאה עלולים לטפטף בזמן האפייה).

6. מצננים את המאפה היטב. מעבירים סכין בין דופנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.

*ניתן לשמור את העוגה במקרר עד 3 ימים.

משקה פופאי (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
משקה פופאי|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פופאי – משקה בריאות ירוק

המצרכים:
כוס וחצי תה ירוק, קר
1 תפוח ירוק, חתוך לרבעים
1 בננה בשלה, חתוכה לרבעים
2 תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים וחצויים
1 מלפפון בינוני, חתוך לרבעים
חופן עלי תרד טריים
1 כף סירופ מייפל או דבש
1 כפית זרעי פשתן
10 קוביות קרח

אופן ההכנה:

1. מערבלים בבלנדר את כל המצרכים עד לקבלת משקה סמיך, אחיד וחלק. יוצקים לכוסות ומגישים.

טחינה ירוקה

המצרכים:
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
רבע כוס מיץ לימון
3-2 שיני שום, כתושות
צרור כוסברה, קצוץ גס
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבלים במעבד מזון את כל המצרכים, טועמים ומוסיפים תיבול ומיץ לימון, לפי הטעם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.