תבשיל בשר וערמונים

המרכיבים (6-4 מנות):
1 ק"ג בשר בקר טרי (שריר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית

לרוטב:
2 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
8 שיני שום, קצוצות גס
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
1 שקית (100 גרם) ערמונים מקולפים קלויים

 

אופן ההכנה:

1. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל.

3. מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהוא משחים יפה. מוציאים את הבשר לצלחת.

4. יוצקים יין לסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ כדי להוציא את שאריות הבשר אל היין. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם לחצי מהכמות.

5. מוסיפים מים, רסק עגבניות, שום, סוכר ואת הבשר המטוגן עם הנוזלים שניגרו ממנו. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך.

6. מוסיפים ערמונים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-30 דקות עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.

שקשוקה כל טוב  (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
שקשוקה כל טוב|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

שקשוקה כל טוב

המרכיבים (6-4 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3-2 שיני שום, קצוצות דק
1 סלסילת פטריות, פרוסות לעובי חצי ס"מ
חצי כפית כמון
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כוס מים מינרליים או מסוננים
3 כוסות גרגרי חומוס מוקפאים
מלח
פלפל שחור גרוס
6 ביצים

להגשה:
שליש קופסה (80 גרם) גבינה בולגרית מסורתית, מפוררת גס
8 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה או סיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.

2. מוסיפים פטריות, מתבלים בכמון ומקפיצים כ-3 דקות עד שהפטריות מתחילות להתרכך.

3. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וגרגרי חומוס, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. מבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות ללא כיסוי תוך בחישה מדי פעם, עד שגרגירי החומוס רכים. טועמים ומתקנים תיבול.

5. יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

6. מפזרים מעל גבינה בולגרית ועלי בזיליקום ומגישים.

גאלט אגסים כפרי מהיר (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
גאלט אגסים כפרי מהיר|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

גאלט אגסים כפרי מהיר

המרכיבים (גאלט אחד):
לבצק:
כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
3 כפות סוכר
רבע כפית מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה

למלית:
שלושת רבעי כוס ריבה (משמש או תות)
4 אגסים, קלופים וחתוכים לעובי 1 ס"מ

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלסטיק קמח, סוכר ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק.

3. מרכיבים את הגאלט ואופים: מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי חצי ס"מ.

4. מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית התנור.

5. מורחים את הריבה על הבצק באופן שווה. משאירים שוליים של 4-3 ס"מ ללא ריבה.

6. מסדרים מעל את האגסים בצורה חופשית. מקפלים את הבצק על האגסים בקיפולים גסים כשהמרכז נותר ללא כיסוי.

7. אופים בתנור החם כ-25 דקות, עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.

משקה ארוחת בוקר (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
משקה ארוחת בוקר|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

משקה ארוחת בוקר

המרכיבים (4-2 מנות):
2 בננות בשלות, חתוכות לרבעים
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
2 כפות שיבולת שועל שלמה
כוס וחצי חלב שקדים
10 קוביות קרח

אופן ההכנה:

1. מרסקים בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת משקה סמיך וחלק. יוצקים לכוסות ומגישים.

רוטב ויניגרט הכי טעים שיש

המרכיבים (חצי כוס רוטב):
שליש כוס שמן זית עדין
2 כפות מיץ תפוזים
2 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת דק משליש לימון
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים
1 כפית גדושה דבש
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערית את כל החומרים.

2. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.