לחם טחינה נטול גלוטן

החומרים (לתבנית אינגליש קייק אחת):

5 ביצים גדולות (L)
1 כוס טחינה גולמית
1 כף גדושה סילאן או סירופ מייפל
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה מלח

לטופינג:
רבע כוס גרעיני חמניות
רבע כוס גרעיני דלעת
2 כפות שומשום
1 כף גדושה זרעי פשתן

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. מערבבים בקערית את כל חומרי הטופינג.

3. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים טחינה גולמית, סילאן או מייפל, אבקת סודה לשתייה ומלח, ומערבבים. מוסיפים שלושת רבעי מהטופינג לתערובת ומערבבים שוב.

4. יוצקים את המסה מיד לתבנית ומפזרים מעל את שאר הטופינג.

5. אופים כ-30-25 דקות עד שהלחם זהוב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש עם פירורים לחים.

טיפ: כדאי לחלץ את הלחם מהתבנית בסמוך להוצאתו מהתנור ולשים על רשת או כיריים כדי שלא יירטב בתחתיתו.

טורטייה דה פטטאס (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
טורטייה דה פטטאס|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

טורטייה דה פטטאס

החומרים (ל-8-6 מנות):

רבע כוס שמן זית
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 בצל בינוני, קצוץ גס
7 ביצים גדולות (L)
חצי כוס גבינת מנצ'גו, מגוררת דק
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית ותפוחי אדמה ומטגנים כ-7-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב.

3. מוסיפים בצל וממשיכים לטגן עוד כ-6-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שתפוחי האדמה זהובים ומתחילים להתרכך.

4. טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מנצ'גו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומבשלים כ-3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.

5. מעבירים את המחבת לתנור החם ואופים כ-15 דקות עד שהטורטייה זהובה.

גלידת שוקולד קלה להכנה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
גלידת שוקולד קלה להכנה|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

גלידת שוקולד קלה להכנה (מ-4 מרכיבים)

החומרים (לק"ג גלידה):

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
4 כפות אבקת קקאו
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס

אופן הכנה: 

1. מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

2. מוסיפים חלב מרוכז ואבקת קקאו ומקציפים עוד כחצי דקה עד לקבלת מרקם חלק.

3. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עם כף עץ עד לפיזור אחיד.

4. יוצקים לקופסה אטומה ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.

וירג'ין מימוסה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
וירג'ין מימוסה|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

וירג'ין מימוסה

החומרים ל-4 מנות:

2 כוסות מיץ תפוזים, קר
2 כוסות סיידר תפוחים מוגז, קר

להגשה:
4 פלחי תפוז

אופן הכנה: 

1. יוצקים לכל כוס חצי כוס מיץ תפוזים.

2. ממלאים בסיידר תפוחים מוגז, מקשטים בפלח תפוז ומגישים.

מרינדה מתוקה-חריפה לעוף

החומרים (לשלושת רבעי כוס מרינדה):

3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות חומץ אורז
3 כפות ברנדי או קוניאק
1 כף גדושה סילאן או דבש
1 כף גדושה סוכר חום כהה
4 שיני שום, כתושות
3-2 כפיות שבבי צ'ילי
1 כפית אבקת חרדל

אופן הכנה: 

1. מערבבים היטב בקערית את כל החומרים.

2. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.