אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

אמפנדס ביתיים

אתם אולי אוכלים אמפנדס רק בחתונות או במסעדות - אבל יש אנשים שהמאפה האלוהי הזה הוא חלק משגרת החיים שלהם. הנה ההזדמנות של כולנו להפוך לחלק מאותם אנשים

אביב משה ומשפחת ריקמן | סיפורים מהמטבח | פורסם 08/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 176 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לבצק:

חצי קילו קמח

כפית מלח

כפית סוכר

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1 ביצה

50 גרם מרגרינה רכה

1 כוס מים

למילוי:

2 כפות שמן

1 בצל, קצוץ

חצי קילו בשר טחון

4 שיני שום

30 זיתים שחורים

3 ביצים קשות

קורט מלח

קורט פלפל שחור

קורט פפריקה מתוקה

1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. מניחים למנוחה בצד כ-10 דקות.

2 יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם בעזרת היד או מערוך.

3 מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים.

4 מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים עד שהוא מוכן ומקבל צבע חום.

5. מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הביצים הקשות ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מורידים מהאש ומצננים מעט.

6. פורסים את הביצים הקשות לפרוסות דקות ומניחים בצד.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8. מניחים כף מהמילוי על כל עיגול בצק ומוסיפים שתי פרוסות מהביצה.

9.  סוגרים את הבצק בצורת חצי סהר ומסדרים על תבנית אפייה.

10. מורחים על האמפנדס ביצה טרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהבצק משחים.