אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

תבשיל בקר עם במיה

כוכב ושמוליק מ"האח הגדול" מכינים יחד עם השף אביב משה את התבשיל האהוב על שמוליק: בשר בקר עם במיה ברוטב עגבניות. רק להוסיף אורז או קוסקוס, ולצלול פנימה (ואז ללכת לתפוס תנומה)

כוכב ושמוליק ספן עם אביב משה | סיפורים מהמטבח | פורסם 07/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

קילו בשר מוזה (שריר קדמי, נתח מספר 8), חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ

4 כפות שמן 

2 בצלים, קצוצים

שיניים מקולפות מראש שום שלם

4 עגבניות, חתוכות לקוביות

שקית במיה קפואה

כף מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית פפריקה אדומה

כף אבקת מרק עוף

1 קופסת רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר עד שהן מאפירות.

2 במקביל מחממים בסיר את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים את הבצל, השום והעגבניות עד שהבצל הופך שקוף.

3 מוסיפים את הבמיה ומערבבים.

4 מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.

5 מוסיפים את הבשר מהמחבת יחד עם כוס מים, ומביאים לרתיחה.

6 מנמיכים מעט את האש ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך.