צילום׃ אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח
תבשיל בקר עם במיה
כוכב ושמוליק מ"האח הגדול" מכינים יחד עם השף אביב משה את התבשיל האהוב על שמוליק: בשר בקר עם במיה ברוטב עגבניות. רק להוסיף אורז או קוסקוס, ולצלול פנימה (ואז ללכת לתפוס תנומה)
כוכב ושמוליק ספן עם אביב משה | סיפורים מהמטבח
| פורסם 07/11/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
קילו בשר מוזה (שריר קדמי, נתח מספר 8), חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
4 כפות שמן
2 בצלים, קצוצים
שיניים מקולפות מראש שום שלם
4 עגבניות, חתוכות לקוביות
שקית במיה קפואה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
כף אבקת מרק עוף
1 קופסת רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר עד שהן מאפירות.
2 במקביל מחממים בסיר את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים את הבצל, השום והעגבניות עד שהבצל הופך שקוף.
3 מוסיפים את הבמיה ומערבבים.
4 מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את הבשר מהמחבת יחד עם כוס מים, ומביאים לרתיחה.
6 מנמיכים מעט את האש ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך.